FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Започва пръскането срещу комари и кърлежи в София

Започва пръскането срещу комари и кърлежи в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
От 30 март при благоприятно време, без валежи, ще започне извършването на обработки срещу ларви на комари. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. С настъпване на пролетта и затоплянето на времето са планирани ларвицидни обработки срещу комари около речни корита, езера, разливи, както и зелени площи паркове, градини, междублокови пространства.

Още по темата

4 окт 2016 08:44

8

Екипите, които извършват дейностите, работят по установените графици и съобразно изискванията на Столична Регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Обработките ще стартират с третиране на площи в районите „Илинден“, „Възраждане“, „Люлин“, „Витоша“, както и на зелените ивици на основни булеварди в града и др.

От средата на април се планира да стартират и обработките срещу кърлежи и гризачи. Те също се извършват при сухо и топло време. Изпълнението на дейностите се контролира от специалисти от Столичната РЗИ.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!