FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Започват проверки за продажба на умряла риба от Марица

Започват проверки за продажба на умряла риба от Марица

Архив: Булфото
Регионалната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните в Пловдив започва проверка на пазари за продажба на умряла риба от река Марица, каза директорът й д-р Камен Янков.

Акцентът ще бъдат тържищата около населените места в района на град Стамболийски. Според природозащитници хора от малцинствата са събирали в чували изхвърлената по брега риба.

Още по темата

27 яну 2020 10:08

19

25 яну 2020 17:25

17

Д-р Янков заяви, че по-голямата част от пазарите за риба извън законните търговски обекти са нерегламентирани и те ще бъдат задължително проверени. Резултатите от проверката се очакват в следващите дни.

Сигналът за умряла риба край Стамболийски бе подаден на тел. 112 в събота.

По-рано от община Пловдив успокоиха, че въпреки замърсяването водата в града е годна за пиене.

Взети са всички необходими мерки, ограничено е водовземането от двете помпени станции – „Юг“ и „Север“ и непрекъснато се вземат проби, заявява областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Остава в сила призивът към хората да преустановят улова на риба по поречието на Марица и да бъде ограничен достъпът до водата на домашни животни, докато се изясни естеството на замърсяването на реката и всички проби влязат в норма.

 

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!