FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Заев към Нинова: Видяхме от вас, и ние ще проведем пряк избор за лидер

Заев към Нинова: Видяхме от вас, и ние ще проведем пряк избор за лидер

Снимка: БСП
Председателят на Социалдемократическия съюз на Северна Македония (СДСМ) и министър-председател на републиката – Зоран Заев, поздравил Корнелия Нинова за успешно проведения пряк избор на председател на Българската социалистическа партия като най-демократична и модерна европейска форма на вот, както и за категоричния изборен резултат, съобщиха от БСП.

По време на телефонен разговор между двамата Заев изказал пред Нинова и възхищението си от високата избирателна активност на българските социалисти.

Лидерът на северномакедонските социалдемократи изрази л увереност, че под ръководството на Нинова БСП ще продължи да се утвърждава като водеща политическа сила в България и ще играе все по-решаваща роля в Европейския съюз.

Зоран Заев заявил още: „Видяхме от вас и още тази година ще проведем и ние пряк избор за председател, като най-прогресивна форма на участие на всички членове в процеса по избирането на председател”.

Министър-председателят на Северна Македония е отправил покана за среща, която Нинова е приела.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!