FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЕС ще се самоубие, ако действа сам срещу климатичните промени

ЕС ще се самоубие, ако действа сам срещу климатичните промени
Европа не е в състояние сама да се спре процесите около климатичните промени. Инвестициите и програмите трябва да са дългосрочни и да обхващат повече от един мандат на политиците, заяви проф. Георги Рачев, климатолог, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

„60% от произведените въглища се изгарят в Китай. Страната има нужда от огромно количество енергия. Също така Китай е абсолютен първенец по соларна и вятърна енергия“, посочи климатологът.

Рачев обясни, че скандалите между ЕС и Китай са за евтините фотоволтаици, които се внасят от азиатската страна.

„ЕС постигна много, но не може да действа самостоятелно. Трябва абсолютно всички да участват в процеса или резултатът ще бъде нулев. Не може някой да остане изолиран“.

По думите му по този начин Европа се самоубива.

„Глобалното решение трябва да е дело на абсолютно всички. Ако Европа утвърди нисковъглеродна икономика, има голяма опасност това да срути европейската икономика“, посочи Рачев. Той коментира, че ако Европа си сътрудничи с останалите страни, това няма да се случи.

Повече по темата вижте във видеото


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!