FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЕК: Мониторингът за Румъния остава

  В доклада за Румъния Европейската комисия посочва, че страната не е изпълнила препоръките от последния доклад от ноември 2018 г. и не е доволна от реформите в сферата на съдебната система и борбата с корупцията.
Премиерът в оставка Виорика Дънчила определи механизма за сътрудничество и проверка като дискриминация на Румъния и България спрямо останалите страни членки на ЕС.

Дънчила, чието правителство бе свалено с вот на недоверие на 10 октомври, обвини президента Клаус Йоханис, че не е използвал възможностите, които му предоставя статутът на държавен глава, за да настоява за приемане на Румъния в Шенген и за премахване на Механизма за сътрудничество и проверка.

Доскоро Букурещ се смяташе за пример за борбата в корупцията в региона, а румънката Лаура Кьовеши официално стана първият главен европейски прокурор, посочва Bulgaria ON AIR

.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!