FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Екипи на Веолия в България се обединяват за да се справят с кризата

Всички екипи на Веолия в България се обединяват, за да се справят с кризата, предизвикана от COVID-19, и да поддържат важните си услуги

 Компаниите от Групата Веолия в България са в готовност от началото на м. март и прилагат редица  мерки за решаването на проблемите, предизвикани от разпространението на заразата с COVID-19. Създаден е специален кризисен екип, който координира действията между отделните дружества, за максимално бързо комуникиране на полезна информация и осигуряване на  адекватна реакция на бързо променящата се ситуация.

Предприетите мерки напълно отговарят на препоръките на държавните органи и съответстват на насоките, дадени от Групата Веолия.

„Реорганизацията на нашата дейност следва два основни приоритета с еднаква значимост: да запазим здравето и безопасността на нашите служители и клиенти и да осигурим непрекъснатост на услугите си“, каза Франсоа ДЕБЕРГ, регионален директор на Веолия за България.

 Центровете за услуги в София и Варна бяха затворени и определени задачи от непървостепенна важност, изискващи пряк контакт между хората, бяха отменени. Освен това, където е възможно, за служителите се въведе редуване на работа в офис и работа от вкъщи на ротационен принцип. Към днешна дата няма докладвани случаи на заразени служители в компаниите на Веолия. 

 По отношение на другия приоритет, свързан с осигуряване на непрекъснатостта на нашите услуги, някои от които са с жизненоважно значение за обществото като водоснабдяването, всяко дружество създаде свой кризисен екип и изпълнява планове за действие за гарантиране непрекъснатостта на услугите с възможно най-добро качество при специфичните обстоятелства.

 В „Софийска вода“ са въведени мерки, чрез които водоснабдителните и канализационни услуги  в София ще бъдат гарантирани дори и при появата на случаи на заразени наши служителите. Качеството на водата не е изложено на риск и отговаря на всички нормативни изисквания за качество.

 По същия начин „Веолия Енерджи Варна“ се мобилизира, за да поддържа предоставянето на услугите за отопление и битово-гореща вода на гражданите и промишлеността, а „Веолия Енерджи Сълюшънс“ адаптира организацията на работата си, за да осигурява непрекъснатост на свързаните с водата и енергийните си услуги в страната, предоставяни на летища, търговски и офис сгради и индустриални клиенти.  

 Тези планове ще се адаптират съобразно промените в ситуацията, като разчитаме на мобилизацията и солидарността на екипите ни в тази безпрецедентна криза. Ще реорганизираме дейностите си по различен начин, като използваме нашите дигитализирани процеси и експертизата на Групата в управлението на кризи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!