FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Диалог с историята: Деца написаха послания до Левски

147 години след обесването на Васил Левски деца написаха послания до Апостола на свободата.

„Много искам и след 20 години да прочета това, което написах сега. Тогава отново ще кажа „Васил Левски е гордост за нас, а ние, неговите внуци и правнуци сме гордост за България“, пише дете от Белоградчик по повод предизвикателство на Военноисторическия музей за диалог с миналото.

Още по темата

19 фев 2020 09:00

235

19 фев 2020 08:37

39

Всички послания и видеа, които децата са изпратили към институцията, се излъчват на входа на музея.
„Изключително емоционално беше за екипа да проследи как се развива тази кампания, да четем и да гледаме тези послания. Те са стотици. Много от тях са от класове, други са персонални. Част от училищата са подходили по по-нестандартни начини“, коментира Даяна Костова от Военноисторическия музей в „България сутрин“.

По думите ѝ има разлика в начина, по който учениците на различна възраст са възприели предизвикателството.

„Гимназиалният курс е по-философски настроен, по-склонен да търси проекциите на делото на Апостола в съвремието ни, докато по-малките ученици са много конкретни и по детски наивни“, сподели Костова пред Bulgaria ON AIR. И допълни, че послания са изпратени дори и от деца от чужбина.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!