FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Две българки под наблюдение, върнали се от Китай и Тайалнд

Две българки, които са се завърнали от Тайланд и Китай, са приети в болници и са под наблюдение за коронавирус. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг.

Първата, която се е върнала от Тайланд, е в болницата в Добрич, а другата – пристигнала от Китай е в столично болнично заведение. Българките ще бъдат там в следващите 10-14 дни и ще бъдат следени, дали няма да покажат симптоми на опасния вирус, съобщи „Дарик нюз“.

Още по темата

29 яну 2020 08:50

10

28 яну 2020 09:36

22

28 яну 2020 09:18

18

Здравният министър съобщи още, че при българина, завърнал се от Пекин, който беше приет във ВМА, не е показал симптоми на коронавирус.

Ананиев съобщи, че реактивите за установяване на коронавирус ще бъде доставени през следващата седмица.

При първа възможност тримата студенти, които са блокирани заради карантината в град Ухан, ще бъдат извозени със самолет до някоя от европейските държави.

Ангел Кунчев поясни, че жената, която идва от Китай, е под наблюдение и е установено, че има наличие на метапневмовирус, тоест почти 99% отпадат съмненията за „китайския вирус“. Очакванията на здравните власти са, че и трите случая ще завършат благоприятно. Другата жена, която пристига от Тайланд вероятно също не е заразена, тъй като в страната има само 6 регистрирани случаи.

От здравно министерство обаче призоваха да не се създава паника, тъй като имало случай на гражданка, пътуваща от Лондон, която е имала съмнителна здравна картина, и е била изследвана още на летище „София“.

Тя обаче направила „луд скандал“ на работещите на летището, затова че искат да я термометрират и да се наблюдава. Има и още един случай на жена, която е пътувала с маска в самолет от Китай, и след като маската й се е скъсала, решила, че е заразена.

„Молим всички граждани да проявяват разбиране и да не се създава паника. Ако задръстим системата с такива случаи, само ще усложним и ще затрудним работата на органите, които се занимават с контрола „, призова д-р Ангел Кунчев.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!