FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Глобяват за разходка на „Шуменско плато“, имало нарушения

Глобяват за разходка на "Шуменско плато", имало нарушения

Снимка: БГНЕС
Ще се налагат глоби за масови събирания на хора и на територията на природния парк „Шуменско плато“. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация след заседание на Областния кризисен щаб.

По информация на контролните органи е имало случаи на неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се преустановяват посещенията в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На територията на парка масово забраната е била нарушавана през почивните дни. Гражданите са се събирали на големи групи около заслоните и са отказвали да спазват указанията на общинските инспектори, които са извършвали проверки.

„Възможността за кратка разходка на открито не означава цял ден обиколки по платото и събиране с приятели. Поради тези причини ще прилагаме цялата строгост на закона към недобросъвестните ни съграждани“, е казал областният управител Стефан Желев.

Екипи от общински служители започват съвместни проверки със служители на ОД на МВР на Шуменското плато, по парковете и площадите в града – за недопускане струпването на хора на обществените места. На нарушителите ще бъдат съставени актове по чл. 63 от Закона за здравето, в размер на 5000 лв.

Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова е съобщила, че към момента под домашна карантина в област Шумен са 549 души.

След потвърдените в събота две положителни проби за COVID-19 на пациенти в МБАЛ Шумен са издирени контактните им лица. Връчени са им предписания за 14-дневна карантина и са им взети проби за изследване. (БТА)


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!