FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ГЕРБ: Трудно се правели реформи без средства

„Днес на първо четене бяха приети бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване. Надяваме се в края на ноември или в началото на декември да имаме приет държавен бюджет. Има повече пари за здравеопазване – 621 милиона лева, които са допълнителни“, каза в студиото на „Денят ON AIR“ депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова.
Според нея е трудно да бъдат направени реформи, без да има средства.

„Министерството на здравеопазването отпусна средства за увеличения на заплатите на медиците. Трудно е целево да бъдат отпуснати средства на конкректните хора. 6,7 процента ще е увеличението на пенсиите oт юли 2020 година, което е най-голямото досега. 17% ще бъде увеличението на учителските заплати, защото образованието е приоритет. Минималната заплата догодина ще бъде 610 лева“, коментира още Ангелова.

По думите ѝ тази година за първи път средната пенсия ще мине над 400 лева, което е добър знак.

„Преизчисляване на пенсиите не може да се случи. Чрез осигуровките на работещите хора се изплащат съответно пенсиите. За съжаление, хората, които плащат осигуровки, са доста по-малко от тези, които взимат пенсии“, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Евгения Ангелова.

Тя обясни, че финансовите резултати на страната са добри и това се вижда от растежа на икономиката и на БВП.

„Догодина ще похарчим толкова, колкото изкарваме. Буфери има и те са свързани с дълга, защото предвиждаме през 2020 година, той да спадне под 20 процента. Това е тенденцията, към която се стремим – да харчим това, което получаваме“, каза депутатът от ГЕРБ.

Ангелова заключи, че финансовата система в България е стабилна и не очакваме да има някакви сериозни икономически сътресения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!