FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

В кризата: Проблем ли е да се спазва вечерен час?

Мерките срещу разпространението на коронавируса накараха различни общини да наложат още по-сериозни като въвеждането на вечерен час. Така е и в община Елин Пелин.
Кметът на общината доц. Ивайло Симеонов заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че няма нито едно нарушение на мярката и гражданите спазват вечерния час.

„Вечерният час от една страна е проблем, от друга страна, когато погледнеш по-различно на ситуацията, виждаш, че намираш време за семейството, децата, близките…“, коментира още той.

По думите му населението осъзнава, че е за доброто на всички и ако продължаваме със строгите мерки, „ще излезем малко по-сухи от водата“.

В „Денят ON AIR“ кметът на Елин Пелин обясни, че там има хора с положителни проби на вируса в с. Голема Раковица, които са под домашна карантина, както и един нов случай в с. Равно поле – медицински работник, който е нямал контакти с други граждани.

Жената е хоспитализирана и е в добро състояние, а роднините й са под карантина.

„Имаме изключителна подкрепа от страна на МВР. Директорът на МВР-София комисар Спасов се обажда всеки ден, както и директорът на РЗИ-София област – координираме действия и обменяме информация и всичко е с цел да създаваме по-добри предпоставки за живот на нашите съграждани, независимо от тежката ситуация“, допълни Симеонов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!