FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

В деня на „Сурва“: Перничани на протест в София заради водата

В деня на "Сурва": Перничани на протест в София заради водата

Снимка: Булфото, архив
Протестно шествие на перничани ще се проведе в София заради водната криза. Участниците ще се съберат на площад  „Княз Александър Първи“ в 11.30 ч. и с хлопатари и звънци ще се отправят към пл. „Независимост”. Шествието е под надслов „Сурва от Перник“, а организатор е Инициативен комитет „Спаси Перник“.

Още по темата

23 яну 2020 15:45

9

22 яну 2020 10:15

45

7 яну 2020 14:21

22

Перничани продължават да отстояват исканията си, свързани с предприемането на неотложни мерки и трайно решаване на водната криза и търсенето на отговорност и правосъдие за всички виновни лица, съобщава БНР.

Според протестиращите реакциите на отговорните институции са закъснели, а водната криза в Перник е показала, че държавата не разполага с план за действие при подобни ситуации.

Денят на протеста не е избран случайно. На 25 януари трябваше да започне отмененият тази година фестивал „Сурва“, който е най-мащабното културно събитие в Перник и региона.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!