FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Върху Борисов се оказва чудовищен натиск срещу „Турски поток“

Две велики страни и една средно велика страна – България, са на кръстопът. В Русия обществото трябва да усети промяна в социално-икономическия си климат. Путин е в изключително деликатно положение. Тръмп е длъжен да изпълни своето обещание – да извади американските военни от Близкия изток. От Иран ще му помогнат, директно и брутално гонят САЩ от Ирак. Тръмп би следвало да напусне и Сирия. Той ще победи на изборите, ако успее да се измъкне от всички клопки и да не влезе в нито една сериозна война.“, това заяви международният анализатор Валентин Вацев в студиото на „България сутрин“. Той очерта и възможните сценарии за страната ни, в контекста на кризите с водата, боклука и предстоящото гласуване на вота на недоверие към правителството.

Още по темата

22 май 2019 11:46

10

8 ное 2018 13:00

10

Перничани идват в София с празни дамаджани, събират се майки на деца с белодробни заболявания, до май всяка седмица ДАНС и прокуратурата гонят по двама руски дипломати. Ако този вот на недоверие не успее, ще има следващ вот на недоверие. Истинският сюжет е ще се откаже ли Борисов от строителството на тръбата от „Турски поток„. Американската позиция е твърда – руският газ за Европа и България е нещо крайно опасно“, обясни Вацев.

ГЕРБ – към края си. Но иска ли БСП властта?

Пред Bulgaria ON AIR международният анализатор подчерта, че върху Борисов се оказва чудовищен натиск да се откаже от новостроящата се тръба. По думите му въпросът е дали премиерът има силите да удържи правилната си в момента позиция. На Тръмп не точно това му е главната грижа, отбеляза Вацев.

Кризата с водата и боклука

„Наистина има криза с водата и боклука. Всичко ще бъде простено на Борисов, ако се откаже от тръбата. Животът ще се успокои. Борисов има още една година. Пред него има козя пътечка. Не съм сигурен дали ще има енергията да скача по скалите. Как се лавира между Москва и Вашингтон в ситуация, когато всеки момент ще започне нова Студена война“, каза още Вацев.

Виждам едно надпартийно и експертно правителство на националното спасение или съгласие. Правителство от нов тип, което не иска парламентарни избори. Всички политически сили предлагат по двама души, Борисов и Нинова отиват на заден план, но си запазват партийните позиции. Коалицията е ненужна. Всички парламентарни сили да подкрепят нещо, което привидно е извън тях.

България лидер на Балканите

Вацев е на мнение, че правителството трябва да се закрепи на ръба на бръснача до март месец. Ако това се случи, то правителството ще изкара мандата си, смята той. И очаква България да реагира на големите промени в света.

Балканите се оказват крайно неопределено място. На Балканите трябваше да има уравновесяваща сила, от Бога е дадено това да е България. Засега не успяваме. Бихме могли да поискаме от Европа да помогне в нашата стабилизация. Да изградим спешна стабилизационна програма между България и Европейската комисия. За тази цел Борисов трябва да забрави грижите за Перник и майките на болни деца. Имаме задача да стабилизираме България, за да може България да стабилизира Балканите. Липсва ни инициатива, гледаме от днес за утре и хитруваме на дребно, коментира още Вацев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!