FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Времето днес: Слънчево, температурите до 12 градуса

Времето днес: Слънчево, температурите до 12 градуса

Снимка: Pixabay
Днес ни очаква слънчево време, като до обяд в ниските части на страната са възможни мъгли – най-вече по поречието на Дунав, Марица и Тунджа.

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, в София – около нулата.

Температурите ще се повишат през деня и максималните ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски в районите с по-трайна мъгла. В София максималната температура ще е около 8 градуса.

В сутрешните часове на места по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а през деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса, близки до температурата на морската вода. 

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6, на 2000 метра – около 2 градуса.

И през следващите два дни времето ще бъде спокойно и без валежи. В Предбалкана в сряда, а към четвъртък в планинските райони на Западна България дневните температури ще достигат 10-12 градуса. 

В равнинната част от страната в много райони в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които всеки следващ ден ще се задържат все по-дълго, а дневните температури в тези райони ще остават по-ниски, предимно между 1 и 6 градуса.

В четвъртък в източните райони ще проникне малко по-студен въздух. На места по Черноморието е възможно да преръмява.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!