FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ВМРО иска правосъдие за нападението на млад мъж с мачете

Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14 септември.

Според разказа на пострадалия, в следобедните часове той видял млад ром да се навърта около къщата му.

„Млад мъж е нападнат от група за това, че е потърсил обяснение за посегателство над собствения си имот. Тази група, позната под названието „лисиците“, ако не се лъжа, е доста добре позната на органите на реда“, коментира зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в „Денят ON AIR“.

По думите му любопитното в този случай е, че става въпрос за здрав мъж, който може да се защитава. Той е бил охранител и е притежавал законно оръжие, но не е посегнал към него, за да се защити.

„На въпроса защо не е използвал оръжието си да се защити при заплахата за неговия живот, той е отговорил, че ако стреля, ще бъде осъден, а на ромите нищо няма да им направят“, допълни Михов.

Зам.-председателят на ВМРО отбеляза, че дори със законно оръжие българските граждани не посягат да се защитят поради недоверието към държава, а нападателите са убедени, че на тях ще им се размине.

„Говорим за един много сериозен проблем. За сетен път ние поставяме въпроса за приемането на концепцията на Каракачанов. С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем“, категоричен бе той.

Доц. Михов коментира и конфронтацията на президента и премиера.

„Ние сме дълбоко убедени, че в името на българските граждани, не можем да разделим хората по начина, по който си говорят премиерът и президентът. Това не е пътят за решаване на криза. Ние предлагаме нещо важно – преходно правителство с парламентарна подкрепа“, заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!