FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Властта предлагала на хората само кредити и дългове

Властта предлагала на хората само кредити и дългове

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Масовото изпращане на хиляди хора на трудовата борса е загуба за всички, смята Крум Зарков от БСП.

„В бюджета са заложени три вида мерки. Единствената, която касае някаква помощ, е тази за 60/40, но тя не сработва. Останалото са кредити и дълг. Оспорваме философията на дълга, която е буферна. Предлагаме да се разбере кой от каква помощ има нужда и ако не можем да я задоволим, тогава да поискаме заем. Очаквахме този бюджет да преначертае приоритетите на правителството“, коментира той пред БНР Крум Зарков.

Още по темата

5 апр 2020 10:40

316

Социалистът припомни, че от БСП още отначалото са се противопоставили на фалшивата дилема дали да сме здрави, или бедни.

„Ако искаме ефективна карантина, трябва да направим така, че хората, останали без доход, да получат минималния такъв, това също е свързано със здравето… Хората ще бъда принудени да излязат, за да търсят своето препитание“,  посочи той.

Зарков подчерта, че в парламента ще постигнат съгласие за диференциране на размера на глобите.

„Но трябва да подчертаем, че не става само с метода на тоягата. Трябват ни мерки, които показват солидарността на държавата спрямо най-уязвимите“,  предупреди левият депутат.

Крум Зарков посочи, че извънредното положение не трябва да позволява заграбване на ресурс и власт.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!