FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Варненските пенсионери са снабдени с 8000 маски

Варненските пенсионери са снабдени с 8000 маски

Снимка: БГНЕС
8000 маски са раздадени на възрастните хора във Варна, съобщава радио “Фокус” – Варна. По инициатива на кмета Иван Портних от 25 март в града се провежда кампания по раздаване на предпазни средства за хора над 60 г. Акцията се провежда всеки ден от 8.30 до 10.30 часа.

Още по темата

28 мар 2020 22:12

11

17 мар 2020 16:38

16

Към момента са обхванати 11 големи хранителни магазина. От утре предстои в инициативата да се включат още 26 обекта от други вериги.

От началото на инициативата са се включили 50 доброволци. Някои от тях са записани на откритите телефони на Община Варна, други са доброволци от НПО-та, традиционно работещи с общинските структури, както и представители на БЧК-Варна и Асоциация на студентите – медици в България.

Доброволците разясняват на хората как могат да се предпазват у дома и навън, какви са важните санитарно-хигиенни изисквания, които трябва да спазват, както и защо е важно носенето на лични предпазни средства. Кампанията ще продължи и през следващите дни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!