FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Валери Симеонов внесе сигнал за брокери на гласове

Валери Симеонов внесе сигнал за брокери на гласове

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на гласове на среща с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов днес, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

21 окт 2019 11:04

58

По време на разговорите е бил поставен въпросът за гарантиране на честността на вота в изборния ден. Акцентът е бил поставен върху Пловдив.

Предоставяйки новите сигнали, Валери Симеонов и членове на ръководството на НФСБ са припомнили как на миналите местни избори през 2015 година резултатът в Пловдив е бил обърнат в последния момент, а полицията – изтеглена от ромските махали. По време на срещата са били предоставени и сигнали за купуване на гласове в Благоевградска област.

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са се ангажирали да проверят предоставените им сигнали, да проведат допълнителни разговори с директора на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, както и да бъде осигурено до края на изборния ден полицейско присъствие в махалите, се посочва в съобщението.

Поставен е бил и въпросът за спазването на Закона за шума през лятото, както и за озвучаването на ромските сватби.

Като цяло е отчетен положителен резултат от прилагането на Закона за шума, се посочва още в прессъобщението. Предстои допълнително синхронизиране на действията на контролните органи за прилагането на закона в цялата му строгост.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!