FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

България се развивала, но не и с нужния темп

„Проблемът на България е, че не се развива с необходимия темп. Той трябва да бъде значително ускорен. Не е вярно, че страната не се развива, развива се!“. Това каза Кънчо Стойчев от Асоциацията на работодателските организации, която започна провеждане на срещи с политическите формации, които имат шанс да влязат в следващия парламент.

По думите на Стойчев рейтинговите агенции не правят класация на развитието на страните, а изразяват рисковете.

„С трите ВВВ, които получаваме в момента, ние сме далеч от А-тата. Няма развита западна демокрация, чийто рейтинг да не започва с А. Много добре е, че качихме едно стъпало с трите В с положителната тенденция, но това не тълкува темпа на развитие. Темпът, който бележим в последните години – около 3%, ни обрича на допълнително изоставане“, посочи той пред БНР.

Кънчо Стойчев беше категоричен, че е възможно да се случи 5-6% ръст.

„За да се случи това, управляващите трябва да чуят работодателите и да поемат ангажимент. Работодателските организации сме на мнение, че условията за правене на бизнес в страната не само не са добри, но те се влошават. Всички сме с официална и ясна неудовлетворена позиция, че не се случва електронното правителство и настояваме това да стане“, каза той.

ДПС от 30 години винаги е пробизнес партия и винаги е заставала на най-близки позиции до бизнеса, смята Стойчев и уточни, че ДПС винаги е имало най-смислена икономическа програма.

В предаването „Неделя 150“ социологът Кънчо Стойчев коментира и предстоящите парламентарни избори на 4 април.

„Трудно ще се състави правителство, но ще се състави и няма да ходим втори път на избор за НС тази година. Очаквам да бъде правителство с по-къс хоризонт“, смята той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!