FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

„България Еър“ започва да дезинфекцира самолетите си с ултрамодернaта UV технология Honeywell UV Cabin System II

"България Еър" започва да дезинфекцира самолетите си с ултрамодернaта UV технология Honeywell UV Cabin System II
Националният превозвач „България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда в експлоатация нова изключително модерна и иновативна UV технология за дезинфеция на самолетите си. От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препaрати и за да осигури на пасажерите си най-висока степен на защита и комфорт при пътуване, преди всеки полет помещенията в самолетите ще бъдат обработвани и със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) – Honeywell UV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности.

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали. Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа. По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

„Приоритет на националния превозвач винаги е било да предлага на клиентите си сигурен и комфортен полет. Затова и от началото на пандемията полагаме изключителни грижи за дезинфекцията на борда на самолетите си. Въвеждането в експлоатация на новата машина е поредната стъпка в тази посока, като по този начин стремежът ни е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на „България Еър“ Христо Тодоров.

Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а „България Еър“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!