FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БСП: Имаше дебат по време на вота, но нямаше чуваемост

Вотът на недоверие към правителството, внесен от БСП заради провала в политиката на околната среда и водите, не мина. Гласуваха общо 235 народни представители. „Против“ бяха 124 депутати, „За“ – 102, „Въздържали се“ – 9.

Още по темата

29 яну 2020 09:31

255

29 яну 2020 07:30

46

„Това беше четвъртият вот на недоверие към правителството. Проблемът е дали българите се чувстват след дебатите по-сигурни, дали управляващите са си взели някаква поука от тези вотове на недоверие. Имаше дебат, но нямаше чуваемост“, каза в студиото на „Денят ON AIR“ депутатът от БСП Филип Попов.

По думите му са се чули много ретроспекции и анализи, но реален дебат по този вот не е бил представен от управляващите.

„Системите в страната гърмят една по една – здравеопазване, темата с околната среда. Чисто математически не събрахме подкрепа за вота. Този вот показа кой наистина е опозиция и алтернатива в Народното събрание“, категоричен бе Попов.

Той коментира темата за спасителния план за Перник.

„Не съм експерт в строежите на такива обекти, но проблемът е, че вече никой не се допитва до експертите в тази държава. Това е липса на контрол години наред. Показахме схеми как постоянно намалява обемът на водата в този язовир“, изтъкна депутатът от БСП.

Той заяви, че арестът на Нено Димов няма да върне водата в язовира.

„Една от поредните кризи е демографската катастрофа. В България се раждат все по-малко деца, смъртността е голяма, много хора напускат страната“, допълни Филип Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Toй обясни, че БСП предлага политики, които са изготвени на експертно ниво.

„Едно от нашите съмнения за държавния ВиК холдинг е, че може да бъдат спрени евросредствата в тази сфера. Създаването на още една структура не решава проблема“, смята Попов.

Народният представител каза, че от групата на БСП са подкрепили протеста на ресторантьорите и хотелиерите срещу Наредба Н-18.

По повод изнесените от прокуратурата доказателства и аудиозаписи, в които е замесено името на президента Радев, Попов коментира, че е недопустимо за една правова държава, в която законът би трябвало да е най-висша ценност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!