FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Броени дни до изборите: Лявото се противопоставя на дясното

Броени дни преди първия тур на местните избори на 27 октомври, в София се очертава оспорвана битка. Това от своя страна пък води до значително повишаване на прогнозираната избирателна активност.
Според проучване на „Маркет линкс“ общо 54% от имащите право на глас са твърдо решили да гласуват. За сравнение – преди 4 години активността беше много по-ниска – 41%.

„Това, на което от ГЕРБ залагаме на предстоящите избори, е ясното противопоставяне по оста ляво-дясно. За първи път от 13-14 години насам то е ясно очертано. Столичната община в момента е в много добро финансово състояние. И е нормално левите сили да се опитат да участват в управлението на града“, коментира в студиото на „Денят ON AIR“ депутатът от ГЕРБ Николай Стойнев.

„За София е важно да продължи развитието си. Важно е градският транспорт да бъде редовен, така че хората да го използват като средство за придвижване. Не може да обещаваш обаче, че той ще стане безплатен, както направи кандидат-кметът Мая Манолова. Гражданите не бива да бъдат подвеждани по подобен елементарен начин. Когато нещо е безплатно, то винаги някой друг плаща за него“, отбеляза още той пред Bulgaria ON AIR.

Пред Bulgaria ON AIR Стойнев бе категоричен, че именно гражданите са онези, които най-добре могат да прецят каква работа е свършена през последните години в столицата.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!