FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Болниците в Троян разполагат с 114 легла за пациенти с COVID-19

Болниците в Троян разполагат с 114 легла за пациенти с COVID-19

Снимка: Pixabay
Двете болници в Троян могат да осигурят 54 на сто от леглата в Ловешка област за лечение на пациенти заразени с коронавирус, съобщи БНР. 

Според заповедта на здравния министър Кирил Ананиев Общинската болница в Троян трябва да осигури 29 легла, а Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести 85 легла за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти. За тази цел ръководствата и на двете лечебни заведения работят по подготовката на болниците. В Общинската болница се преустройва бившето Инфекциозно отделение, като за интензивно лечение там са определени 6 легла. 

Болницата разполага с три стационарни инвазивни респиратора и един транспортен, който може да работи като стационарен. 

С помощ само от дарители „Спешна помощ“ в момента изгражда приемна. 

Временният оперативен щаб в Троян е обявил дарителска  сметка на името на общината за осигуряване на лични предпазни средства за медицинския персонал, редица строителни дейности, за които към този момент са нужни средства и покриване на други нужди. Парични дарения могат да се направят и на касата на администрацията.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!