FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Близки на убития Алек: Защо да се борим за справедливост?

Роднини, колеги и приятели на убития 18-годишен Алекс от град Бяла излизат за трети път на протест. Този път те ще се се съберат пред Апелативния съд във Велико Търново с искане за справедлива присъда.  Там отново ще се гледа делото за убийството.

Първоначално нападателят Валентин Маринов получи 20 години затвор. На втора инстанция обаче присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Роднините на Алекс определят решението като „скандално „.

Още по темата

8 окт 2019 19:35

6

21 юни 2019 07:00

184

14 ное 2018 18:30

28

Случаят е от преди 2 години. Тогава, пред дискотека в града, група мъже поискали цигара от Алекс Алексиев. Той им отговорил, че не пуши. Завързала се разправия, след което момчето е нападнато. Два дни по-късно то издъхна в русенската болница.

„Има направена тройна експертиза. Днес ще сме в Търново, за да изразим гражданска позиция в подкрепа на едно по-дългосрочно и справедливо наказание“, отбеляза близка на починалото момче.

Две години вече са минали, а 3-годишната присъда почти е приключила.

„Когато убият детето ти, трябва да си сигурен, че убиецът ще получи справедлива присъда, а не да се бориш за нея. Очакваме справедливо решение, защото никой не заслужава подобен край. Алекс беше изключително добро и възпитано дете“, заяви още лелята пред Нова тв близките и приятелите на убитото момче.

Учителката на Алекс също бе сред протестиращите и разказа, че познава Алекс като изключително добро и тихо дете.

Всъщност убиецът Валентин е получил 3-годишна присъда, защото се смята, че убийството не е станало по хулигански подбуди, а заради непредпазливост.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!