FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Без тежки инциденти след падналия леден дъжд

Без тежки инциденти след падналия леден дъжд

Снимка: Теодора Аспарухова
Не са допуснати сериозни инциденти по пътищата след падналия леден дъжд в някои райони на страната, заяви инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата, съобщиха от МВР.

Още по темата

7 дек 2019 09:52

17

7 дек 2019 09:26

48

В рамките на днешния ден са регистрирани около 50 инцидента, но няма загинали хора и сериозно пострадали. Движението на АМ „Тракия“ вече е възстановено, след като тази сутрин бе силно затруднено след пътен инцидент.
„През нощта падна леден дъжд. На магистрала „Тракия“ движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат тежки инциденти“, посочи Близнаков.

По думите му благодарение на създадената организация са ангажирани много служители и в районите на Пазарджик и Пловдив са спрени тежките товарни автомобили. „Поетапно се възстановява и движението в района“, допълнил Близнаков.

Той обясни още, че координационният център работи вече близо два месеца и в него си сътрудничат и координират усилия няколко институции, имащи пряко отношение към безопасността на движението по пътищата.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!