FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Без глоби за шофьорите без винетка по Северната тангента

Без глоби за шофьорите без винетка по Северната тангента

Снимка: БГНЕС
Няма да глобяват шофьорите, които бъдат хванати да карат без винетка по Северната тангента, както и няколко други пътища край София. В понеделник вечерта жители на Нови Искър излязоха на протест и спряха движението, защото са притеснени от глобите.

„Със Столичната община водим разговори по отношение на участъците, които желаят да бъдат освободени от заплащане на винетните такси. Хората по тези пътища не се глобяват, не се генерират фишове за глоби, защото сме в процедура по подписване на споразумение със Столичната община“, посочи Георги Терзийски, председател на УС на АПИ, пред Нова тв.

„Установени са 805 нарушения, по които са генерирани 730 фиша, а останалите са заплатили компенсаторна такса на място. Нито един от тях обаче не е жител на населените места, за които Столичната община е заявила желание да бъдат освободени участъците от винетни такси“, допълни още Терзийски.

„Не мисля, че беше грешка пускането на тол системата. Ние категорично заявихме нашето желание до всички населени места на територията на Столичната община да има трасе, по което да се пътува без винетен стикер“, коментира Зафир Зарков, зам. – председател на комисията по транспорт и туризъм в СОС.

Още по темата

19 фев 2020 07:00

113

18 фев 2020 09:28

15

17 фев 2020 08:07

16

14 фев 2020 11:18

49

„Получихме уверение, че докато този разговор приключи, надявам се съвсем скоро, няма да има санкционирани по тези въпросни маршрути. Разумният срок за постигане на споразумение би следвало да е до седмица или до следващото заседание на Министерския съвет“, допълни Зарков. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!