FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

АПИ съветва: В планинските проходи – с подготвени коли!

АПИ съветва: В планинските проходи – с подготвени коли!

Снимка: БГНЕС, архив
Високопланинските проходи вече са в режим на зимно поддържане и следва шофьорите да подготвят автомобилите си, призовават от АПИ.

От 13 ноември e въведено зимното поддържане на участъците от републиканските пътища, преминаващи през високопланински проходи с височина над 550 м, както и в пътните отсечки с надморска височина над 800 м. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките в участъците, където има предпоставки за заледяване и хлъзгавост особено рано сутрин, когато температурите са доста по-ниски, отчитат от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От там апелират всички шофьори да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.

Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, призовават от АПИ. От Агенцията припомнят, че блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на специализираната техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини – снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2020/2021 продължават.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!