FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ангелкова: 2020 трябваше да е най-добрата година за туризма ни

Ангелкова: 2020 трябваше да е най-добрата година за туризма ни

Снимка: БГНЕС
„На практика в момента туризмът не функционира. Той е спрял. Няма авиокомпания, която да извършва полети в пълен обем. Няма как в тази ситуация туризмът да функционира, защото най-важното е здравето. Това е цел номер 1 – да се овладее пандемията от коронавируса“. Това коментира пред NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

Още по темата

26 мар 2020 10:00

49

21 мар 2020 19:34

76

По думите й, ако тази ситуация продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити на туроператори. „В момента е много трудно да се направят конкретни анализи. Единствено в момента работят хотелите в ограничен капацитет“, каза още Ангелкова.

Тя препоръча да се приеме предложението за ваучери, които могат да се използват до 24 месеца. Ще се предложи и туроператорите да могат да отложат връщането на парите за неосъществените екскурзии след 13 май.

По думите й за периода декември – февруари има 9,5% ръст на туристите. „2020 година се очертаваше да бъде една от най-успешните за българския туризъм, но това остава в статистиката, защото никой нямаше как да предвиди тази пандемия“, обясни министърът на туризма.

Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!