FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Александър Сабанов: ВМРО е показала, че сама може повече

„Воля“ на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов ще се явяват заедно на предстоящите парламентарни избори на 4 април. От патриотичната коалиция внесоха днес документи в ЦИК. Знаели ли са от ВМРО за сближаването на НФСБ и „Воля“?
„Явно са се сближавали година и половина. Господин Симеонов не даде такъв повод. Вчера беше много разочарован, че се е разделил с ВМРО като коалиционен партньор. Няма да кажа лоша дума нито за Симеонов, нито за Марешки“, каза депутатът от ВМРО Александър Сабанов в предаването „Денят ON AIR“.

„Както можем да се коалираме с ГЕРБ, така можем да се коалираме и с лява формация. Ние преследваме цели, патриотизмът не е нито ляв, нито десен, посочи народният представител от ВМРО.

Той добави, че ВМРО е изпълнила предизборните си обещания на 98%.

„Много лесно се пришива думата „патриотична“ коалиция. Дори да получим удари под кръста, ще постъпим като добрия самарянин и няма да отвърнем. 15 години се занимавам с политика, никога негативната кампания не води до успех“, отбеляза депутатът от ВМРО.

Той добави, че патриотичният вот в България е между 8 и 11%. Според него решението ВМРО да се яви самостоятелно на парламентарния вот е било най-правилното.

„Листите във ВМРО се редят с решения на областните структури. Кампанията ще е трудна от гледна точка на това, че трудно ще достигат посланията до хората. Избирателната активност няма да е ниска, това няма да зависи толкова от пандемията“, прогнозира Александър Сабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че високата избирателна активност ще легитимира следващото управление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!