FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Агресия, насилие, побои…говори варненката, живяла с бившия полицай

Жената, живяла с бившия полицай Веселин Димитров, който взриви апартамента им във варненския квартал „Владислав Варненчик“, разказа за живота си с него и за насилието, в което е живяла.

Взривът във Варна стана на 13 януари и предизвика огромен пожар в блока, при който загинаха двама души – самият Димитров и 53-годишна съседка.

52-годишната Антоанета е живяла с 66-годишния Веселин в продължение на 20 години, през които редовно е пребивана и върху нея е упражняван психически тормоз. Връзката между двамата още от началото е белязана от агресия и насилие. Първоначално жената вини себе си, надявайки се с времето нещата да се изгладят.

„След първия път…казах си, това е за първи и последен път. Но след това се повтори, потрети. В годината ставаше по един-два пъти. След това с годините започна да зачестява агресията, с шамари, с бой, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло“, разказва Антоанета пред БНТ.

Веселин е искал да контролира целия ѝ живот- не я пускал да ходи на работа, изолирал я от близки и приятели, заплашвал дори сина ѝ и баща ѝ. Той не разрешавал на жената да разговаря дори със съседите. Варненката била заплашвана с обезглавяване. В края на миналата година е поредният и последен зверски побой над Антоанета.

„Той успя да изолира всички от мен. Дори баща ми и сина ми. Ако чувствам някаква вина, то е пред детето ми, защото не съм успяла да го защитя. Но след последния побой просто наистина чашата преля, не издържах вече и си казах, че трябва да има някакъв край и трябва да събера смелост, да се махна и да спре всичко това“, допълва варненката пред БНТ.

Само 10 дни преди бившият полицай да взриви жилището й в блок 302, Антоанета е настанена в защитено жилище. Научава за случилото се от своя приятелка по телефона. Все още не може да повярва, че мъжът, с когото е живяла толкова години, е способен на подобно деяние.

Жената е събрала сили да отиде един път до блока, но се надява съседите й да не обвиняват нея за случилото се и се опитва да започне живота си наново.

Чувствам се по-свободна, дори не усещам студа, приятно е да излезеш навън, след като с години си бил затворен между четири стени. Приятно е да видиш слънцето, казва тя.

Собствениците на апартаменти в злополучния блок все още са в общински жилища и не знаят кога ще се върнат по домовете си, макар че получават подкрепата на десетки доброволци.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!