FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Аврамова уточнява: Драмата с винетките – заради прекъсната комуникация

Всички видяхме гнева на премиера. Упрекът към Агенция „Пътна инфраструктура“ е заради прекъсната комуникация с районите в София. Така регионалният министър Петя Аврамова коментира проблемът с винетките за Околовръстния път на София.

„Миналата година хората от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки.Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане, трябва да поддържат тези пътища„, посочи министърът пред Нова телевизия.

Още по темата

19 фев 2020 12:30

289

19 фев 2020 12:20

70

19 фев 2020 07:00

149

Аврамова заяви, че Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха.
„Това, че сега пуснахме камерите да следят, леко притесни хората“, заяви министър Аврамова.

Според нея има политически елемент в ескалацията на напрежението.

„Автоматичното правоприлагане трябваше да започне от 1 март. Пуснахме го тестово по преценка на Националното тол управление. В същото време течаха преговори между АПИ и Столична община. Камерите имат няколко опции – само трафик, тол и винетка или само тол. Столична община вече показа кои пътища ще поеме“, поясни Аврамова.

Тя допълни, че Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетка, но не и от тол система, защото там минава транзитен трафик.

„Искам да успокоя всички граждани. Не се подвеждайте по наличието на камери. Това не значи задължително, че ще бъдете глобени. В рамките на населените места, между табелите за начало и край, не се дължи винетна и тол такса. Вътре в населеното място няма да се плаща“, категорична бе Аврамова. И допълни, че някои камери са поддържащи – само като трафик камери.

По въпроса относно недоволството на превозвачите за толсистемата, регионалният министър
обяви, че тол системата ще заработи от 1 март, като вариантите за пътувана и плащане на тол таксата са три – с маршрутни карти, с GPS тракери и с бордови устройства.

„Републиканската пътна мрежа трябва да има средства за издръжка, ако искаме хубави пътища“, заключи Аврамова. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!