FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Аварията в метрото не е класическа, свързана е с подпочвени води

Аварията в метрото не е класическа, свързана е с подпочвени води

Снимка: БГНЕС
Започна демонтажът на релсите на 30-метровия участък преди станцията на метрото „Хаджи Димитър“. Релсовият път се надигна и създаде проблем. Този участък е в най-ниската точка от трасето и до него преминава Перловската река.

„Този тип авария не е класическа“, обясни пред БНТ председателят на Транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера. В момента трябва да се извърши пробив на плочата, както и да обследват останалата част на тунела за скрити дефекти.

Още по темата

20 яну 2021 10:10

44

Работната хипотеза за възникването на проблема е, че има някаква връзка с подпочвените води.

Фирмата, построила този метродиаметър е същата, която е построила магистралата край Чирпан, където трябва да караме с 90 км/ч, същата, която построи пътя за Своге, където при катастрофа с автобус загинаха 20 пътници, а други 10 бяха ранени.

„Аз никого не упреквам, защото в момента въпросите са много повече от отговорите. Експертизите ще покажат каква е причината за това надигане и имаме ли по-сериозни проблеми. На база факти, ние ще преценим каква е отговорността на проектанта и има ли такава, каква е отговорността на строителя“, каза Контрера.

Той обясни, че в случая странното е, че този тунел е готов от две години, имало е тестове още от лятото на миналата година, а този дефект се появява сега. Контрера обясни, че разследването е важно, за да може да се избегнат подобни ситуации и в бъдеще.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!