FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Чиновниците изпълнили над 1100 мерки за по-малко бюрокрация

Чиновниците изпълнили над 1100 мерки за по-малко бюрокрация

Снимка: flickr
Изпълнени са 1105 мерки за намаляване на административната тежест, отчете правителството, като одобри отчета за напредъка при изпълнението на най-големия пакет от 1566 мерки за намаляване на административната и регулаторна тежест.

С тях се намаляват изискваните от заявителите документи, увеличава се служебният обмен на документи, намаляват се някои срокове и такси, стандартизират се услуги на администрации със сходен профил на дейност.

Обобщената информация от отчетите показва, че от общо 1566 мерки са изпълнени 1105 (70,56%), в процес на изпълнение са 381 (24,33%), а изпълнението на 80 (5,11%) от мерките все още не е започнало.

За неизпълнените мерки работата и отчитането продължава в рамките на Съвета за административната реформа, като крайният срок за изпълнението е до края на 2020 г.

С цел осигуряване на публичност на постигнатите резултати, конкретното описание на изпълнените мерки е публикувано на Портала за обществени консултации http://www.strategy.bg/.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!