FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Хасан Адемов за коронавируса: Кашлицата е мъчителна

„Аз съм един от хората, които в началото на епидемията смятаха, че коронавирусът е леко заболяване, което протича като ежегодните вирусни заболявания. Моята клинична пътека беше към средно тежките случаи“, заяви народният представител Хасан Адемов, който преболедува COVID-19 и се върна на работа в пленарна зала, в ефира на bTV. 

Той обясни, че в момента, в който е вдигнал температура, си прави снимка и установявя, че е с бронхопневмония. 

„Притеснението идва от това, че има неизвестност как ще протече заболяването. Кашлицата е изключително мъчителна и е един от основните симптоми, които водят до по-нататъшно усложняване“, сподели Адемов.

Той казва, че при него не е имало влошаване на здравната картина. Депутатът заяви, че има изградени антитела, както и добър имунен отговор. 

Адемов е на мнение, че управляващите са се справили по отношение на противоепидемичните мерки, но по отношение на икономическите мерки има какво още да се направи. Въпреки това смята, че в момента те действат и дават резултат.  

Още по темата

3 май 2020 19:30

24

16 апр 2020 15:52

62

„13 497 работодатели са подали заявление за 219 800 работници и служители по мярката 60/40. В края на месец юни се очаква цифрата да набъбне“, коментира той. 

Адемов допълни, че може да се промени дизайна на мярката, така че още повече хора да успеят да се възползват от нея. 

„Неслучайно държавата, заедно с намаляването на ДДС за ресторантьорите, се ангажира с това да вдигне минималния осигурителен доход. По този начин приходите ще бъдат увеличени. предстои да стане ясно дали бизнесът ще бъде на базата на анализа на края на годината“, каза още Адемов. 

В Народното събрание ДПС ще подкрепи предложението за ресторантьорския бизнес. Депутатът заяви, че браншът е пострадал директно от заповедта на здравния министър, заради която те затвориха и спряха работа.  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!