FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Финансист: Ефектът от мерките за работодателите ще трае месец

 Финансист: Ефектът от мерките за работодателите ще трае месец
При сегашната ситуация около коронавируса е важно кога икономиката ще може да бъде оставена да работи свободно. Това е най-важната антикризисна мярка. Още дълго време ще тежи рецесията, която се случва в България, в Еврозоната и в целия свят. Това и още по темата коментира Димитър Чобанов, финансист и преподавател в УНСС, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria

„Това, което изглежда като най-силна антикризисна мярка, е ограниченията да бъдат свалени. Това обаче е неосъществимо в момента“. 

Чобанов смята, че моделът, при който държавата покрива 60% от разходите на работодателите, за да задържат служителите си на работа, ще бъде ефективен един месец. 

„При всеки следващ месец продължение на мерките, които ограничават възможността да се работи, за компаниите ще стане много неизгодно да задържат служители. Ще е необходимо да се търсят други механизми за компенсиране“, посочи той. 

Цялото интервю можете да гледате във видеото  ТУК


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!