FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Снимка: БГНЕС
Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

20 мар 2020 10:04

255

19 мар 2020 11:08

31

„Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!