FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ученички от Попово намериха плик с пари и го предадоха

Ученички от Попово намериха плик с пари и го предадоха

Снимка: Dnes.bg
Ученички от Попово са намерили плик с пари, който предали в полицията.

Двете момичета са получили благодарствени грамоти от ръководството на Районното управление, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 18 май следобед седмокласничката в ОУ „Л. Каравелов“ Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилираната гимназия „Хр. Ботев“ Виктория Борисова забелязали на градския площад паднал найлонов плик с 290 лв.

Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията. По-късно е установен и собственикът на изгубения плик.

Момичетата са били приети от началника на управлението гл. инсп. Ивелин Христов и от началника на група „Охранителна полиция“ ст. инсп. Стефан Стефанов. Връчени са им благодарствени грамоти от името на ръководството на ОД на МВР.

„Първо си помислихме, че това може да е пенсията на някой възрастен човек. И че е много вероятно това да са последните пари на някого, с които е разчитал да изкара месеца в настоящото трудно време на епидемия“, са споделили девойките.

На срещата, за да благодари лично, е присъствала и жената, изпуснала плика. Тя работи в потребителска кооперация, а парите били служебни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!