FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ученици от Стамболийски сурвакаха Караянчева за Василица

Снимка: НС

Ученици от Основно училище „Христо Ботев“ в град Стамболийски отправиха в Народното събрание поздрав по случай празника „Василица“.

Председателят на парламента Цвета Караянчева посрещна гостите, които посетиха законодателната институция по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе„, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Още по темата

14 яну 2020 09:35

53

Както е известно, 14 януари е почитан от ромската общност като начало на Новата година. По този повод учениците представиха кукерската традиция, фолклорен танц, изпълнение на тарамбуки и мажоретна композиция. Те пожелаха здраве и щастие през Новата година на присъстващите и на председателя на Народното събрание.

Цвета Караянчева поздрави малките гости и им пожела да са здрави, ученолюбиви и търпеливи. „Вие сте големи и знаете, колко е важно да сме образовани, да можем успешно да се реализираме и да постигаме набелязаните цели“, обърна се тя към учениците.

Председателят на парламента изрази благодарност към преподавателите от ОУ „Христо Ботев“ и към Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ за усилията им всички български деца да посещават училище, да са щастливи и да успяват са сбъдват мечтите си.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!