FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Университет в Русе изработва 1000 предпазни шлема

Университет в Русе изработва 1000 предпазни шлема

Снимка: БГНЕС
1000 предпазни шлема ще изработи русенският университет „Ангел Кънчев“ до края на седмицата, предаде БГНЕС.

След като вчера бяха дарени първите 50 бройки на Университетска болница „Канев“, висшето училище ще удвои капацитета си, за да може да задоволи нуждите от подобни предпазни средства на лечебните заведения в региона.

Основна част от шлемовете ще бъде принтирана на 3D принтер.

Изработката на предпазните шлемове, предназначени за лекари и медицински работници започна в събота от преподаватели от катедрата по „Телекомуникации“.

След като в страната видели какво прави Русенският университет, започнали да идват предложения за помощ от различни места. Получени са заявки за стотици предпазни шлемове от здравните заведения в региона, както и от други лечебни заведения в страната.

Материалите за 3D принтиране се предоставят безвъзмездно от няколко фирми в България, а останалите консумативи, които са необходими за окомплектоването на шлемовете, сa осигурени от Русенски университет


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!