FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Удължават до 30 юни плащането на данъци в София с отстъпка

Удължават до 30 юни плащането на данъци в София с отстъпка

Снимка: Dnes.bg
С два месеца – до 30 юни т.г., се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5 процента отстъпка, ако се платят в пълен размер, съобщиха от Столичната община.

Това гласи член 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Законът е публикуван в днешния брой на „Държавен вестник“.

Удължаването на срока за плащане с отстъпка се прави, за да се избегнат опашките пред касите на районните отдели „Общински приходи“.

От общината напомнят, че най-удобният и безопасен начин за плащане, без никакво чакане, е през портала на Столична община – https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

За да се използва електронната услуга, потребителите трябва да имат ПИН код, издаден от общината, или ПИК код от НАП, или е-подпис.

/БТА/
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!