FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Студентски общежития: Без противопожарна сигнализация

След пожара в студентско общежитие в събота, при който изгоря помещение от приземния етаж, наш екип установи, че в сградата липсва противопожарна система за сигнализация при възникнал огън. А живеещите в бл. 61 разказват, че от по-сериозен инцидент ги е спасил единствено късметът.
Пламъците в навечерието на студентския празник в едно от общежитията на НСА са тръгнали от стая в приземния етаж на блока. Помещението е отдадено под наем на Светлен Генчев, който го ползвал за склад.

В сградата трябва да има пожароизвестителна система и аларми, които да се задействат при дим. Според живущи в блока обаче те не работят, предаде Bulgaria ON AIR.

Освен, че липсва работеща противопожарна система, в блока има и други липси. От представителството на студентските съвети неведнъж са сигнализирали министерството за нуждата от ремонт на общежитията. По техни изчесления от спешно подобрение се нуждаят още 16 блока за учащите в университетите.

Националната спортна академия, която стопанисва пострадалото общежитие е теглила кредит, за да ремонтира няколко блока в окаяно състояние. В плановете им е включен и 61 блок, на който предстои да бъде поставена и противопожарна система. Дотогава обаче студентите ще разчитат на бързата реакция на огнеборците, които в събота са се отзовали мигновено.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!