FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Столичната община с проект: Колите с 30 км в час в две зони в центъра

Столичната община с проект: Колите с 30 км в час в две зони в центъра

Снимка: БГНЕС
Колите в две зони в центъра на София ще се движат с максимум до 30 км в час, предвижда проект на Столичната община за обособяването на “успокоена зона” или „зона 30“.

„Въвеждането на успокоена зона се планира за по-широкия център и вече е готов проектът за една част от него. Става дума за две зони между булевардите „Пенчо Славейков“, „Прага“, „Скобелев“ и „Витоша“, а другото каре е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ангел Кънчев“.

Разчитаме, че водачите ще бъдат съвестни и ще се съобразяват с ограниченията, обяви зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев, цитиран от „24 часа„.

По думите на Кръстев това ще бъде в полза на велосипедистите, които ще бъдат своеобразни контрольори за спазването на това ограничение.

Готови са и проектите за няколко нови велоалеи. Такава се предвижда по бул. „Ал. Пушкин“ с начало от бул. „Цар Борис III“ и край при бул. „България“. Проект има и за продължението на велоалеята по бул. „Дондуков“ – от ул. „Кракра“ до моста „Чавдар“. Пътека за велосипедисти се предвижда и по бул. “Скобелев” – от “Петте кьошета” до “Руски паметник”, както и от бул. “Витоша” до бул. “Пенчо Славейков”.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!