FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Срокът за плащане на сметката за ток – не 10, а 20 дни

Срокът за плащане на сметката за ток – не 10, а 20 дни

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Депутатите решиха, че срокът, през който можем да си платим сметката за ток, няма да е 10 дни, а 20 докато трае извънредното положение.

Още по темата

20 мар 2020 16:44

112

20 мар 2020 15:11

255

20 мар 2020 09:34

62

В Закона за мерките и действията по време на извънредното положение депутатите записаха, че за да се гарантира непрекъснатост на снабдяването с ток, ЕРП-тата спират всички планови ремонти свързани със спирането на електоенергията.
Забранява се и паралелният износ на лекарства. Глобата при нарушение е 10 000 лева, а при повторно е двойна.

При нужда правителството възлага на агенцията за Държавния резерв да извърши проверка на количествата зърно, месо, млечни продукти и други трайни хранителни продукти, с които разполага и да внесе предложение до МС, ако е нужно да се осигурят допълнителни количества.

В срок от 7 дни след влизането на закона в сила болниците, държавните институции и телекомуникационните оператори извършват извънредна проверка на техническото състояние на енергийните си обекти.

Депутатите въведоха санкции и за разпространението на фалшиви новини свързани с коронавируса – глоба от 1000 до 10 000 лева и затвор до три години.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!