FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

След убийството на Солеймани: Идва ли нова мигрантска вълна?

След убийството на Солеймани: Идва ли нова мигрантска вълна?

Снимка: БГНЕС
Действията на американската страна с убийството на генерал Солеймани се разглеждат в два контекста – до каква степен може да се извърши такава атака от държавата, която настоява за върховенство на закона. Това е нарушение на международното право, заяви бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Цветлин Йовчев по повод убийството на иранския генерал Солеймани и последвалата атака на американската база от страна на Иран.

Реакцията на много държави беше красноречива, посочи Йовчев.

Още по темата

11 яну 2020 20:45

60

11 яну 2020 13:16

24

10 яну 2020 21:45

14

„Имаше много дипломатически совалки, които доведоха до потушаване на напрежението и не се стигна до ескалация. Вторият контекст е – какво постигна тази атака? Дали сигурността е по-голяма? Въпросът сега е как ще вървят процесите в Близкия изток“, каза той пред „Нова тв“.

„Иран очевидно разполага с оръжие, което е заплаха. Ударите по американските бази бяха демонстрация на сила. Всичко беше изпълнено панически. Свалиха самолет. Започнаха да стрелят по всичко, което видят“, каза още Цветлин Йовчев.

Той допълни, че напрежението в Близкия изток е предпоставка за нова мигрантска вълна към Европа. Твърде е възможно и Сирия да бъде зесегната. Влиянието на Иран в шиитските общности е много голямо. Възможно е и други държави в региона да се дестабилизират. Сигурността на България зависи от НАТО“, поясни Йовчев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!