FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

След падането на карантината хората тръгнаха по очни лекари

Дългият престой в затворено пространство и прекаленото ползване на компютри в дните на карантината изпращат десетки българи в кабинетите на очните лекари, съобщиха от Отделението по очни болести и очна хирургия в пловдивска болница, информира Радио „Фокус“.

Още по темата

12 окт 2017 19:21

7

Едновременно с традиционните оплаквания през пролетта – сърбежи, сълзене и зачервяване на очите, които са типични симптоми на конюнктивит, зачестиха и оплакванията от хора, които са прекарали дълго време срещу монитора, заяви д-р Димитриос Власиадис.

При тях обикновено лечението не налага лечение в стационар, нито оперативна намеса. Предписват се капки и мехлеми, задължителен е режим, който изключва работа пред монитор, таблет или телефон.

Офталмологът напомня на хората, склонни към алергични реакции, да внимават сега повече, защото след дългия престой вкъщи излизанията навън и особено контактите с природата, може да изострят проблемите им.

„След отхлабване на карантинните мерки възстановихме плановия прием на пациенти както за консервативно, така и за оперативно лечение. И въпреки, че при нас нямаше нито един случай на пациент с COVID-19, доста от хората споделят, че са имали желание и най-вече нуждата от лечение много по-рано, но са се въздържали“, посочи завеждащият.

Хората, които имат проблеми в никакъв случай да не отлагат консултацията с лекар, съветват специалистите. „Дори ако се притесняват да посещават, лечебни заведения, могат да се свържат с нас по телефон, имейл, вайбър и т.н. , заяви д-р Димитриос Власиадис.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!