FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Слави ще влезе в НС, но не е от ранга на Борисов и Царя

Слави Трифонов и неговият политически продукт ще влязат в парламента, ако се явят на избори. Около това мнение се обединиха политическият анализатор проф. Антоанета Христова и социологът Първан Симеонов.

„С висока степен на вероятност мога да кажа, че Слави Трифонов ще влезе в парламента. Не мога да кажа с колко процента, но определено има хора, които искат промяна. И те влизат в сегмента, който търси нещо ново, нещо различно, които не могат да преценят дали предлаганата промяна може реално да се осъществи. Това са по-млади хора, хора от концертите му”, изброи проф. Христова пред Нова тв.

Още по темата

8 окт 2019 09:15

218

7 окт 2019 16:30

148

5 окт 2019 20:00

420

5 окт 2019 14:54

367

Според нея учредяването на партията „Няма такава държава” в затъмнение е PR ход. Шоуменът бил принуден да го предприеме, защото закъснял с формирането й на базата на обещанията, които е дал.

„Той трябва да задържи вниманието за определен период от време. Този период трябва да бъде наситен със скандали”, коментира тя

Според нея тепърва ще гледаме драми около признаване на името на партията. Христова направи аналогия и с това, което направи Волен Сидеров.

По думите й Слави започва да готви структурите си, „защото да направиш партия е много сериозно, това не е шоу“, той има организационна практика и умее.

Според Симеонов сегментът, който интересува Слави, са тези, които гласуват протестно, които са против и десния, и левия елит, а искат само власт на народа. Скришно беше учредяването, за да задържи внимание. И наред с това като медиен човек той е свикнал на единоначалие, да може да контролира посланието, обясни Симеонов.

Той смята, че и БСП, и ГЕРБ са застрашени от отнемане на част от електората им от новата партия. На Слави му е ясно, че голяма част от подкрепата му е от млади хора, които могат отидат да гласуват, но може и да не отидат, каза още той..

Според него големият въпрос е какъв дял ще има Слави Трифонов на политическата сцена. „Трудно ми е да кажа, че ще бъде от величината на Борисов или Сакскобургготски. Не знам дали ще е и с величината на Марешки и Бареков. Може би ще бъде някъде по средата”, коментира Симеонов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!