FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Румен Христов: Спирам да наричам колегите си “десни“

„Аз също спирам да наричам доскорошните си колеги „десни“. Освен личностните различия между нас, явно има и идеологически. Имаше гласове, които отидоха за Манолова, от „Демократична България“, каза в студиото на „Денят ON AIR“ лидерът на СДС Румен Христов.

Още по темата

7 ное 2019 13:06

356

Според него всички десни можеха да бъдат заедно на изборите и да постигнат по-големи успехи.

“Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП. Днес имаше среща с кметове, които победиха, затова Борисов беше благосклонен. Когато някой загуби, най-лесно е да оспори изборите“, коментира още лидерът на СДС.

По думите на Христов твърдението, че Фандъкова е избрана с ромски гласове, не отговаря на истината.

„Нашият принос в София е около 25 000 гласа. Вярно е, че ГЕРБ направи много и за ромите. Равносметката след изборите е, че „десницата“ е силна, картата на България остана синя и БСП не е алтернатива“, заяви Румен Христов.

Мнението му е, че не е лошо наличието на квадратчето „Не подкрепям никого“ в бюлетините.

„БСП е вторият политически субект в България, те имат представители във всяка секция. Да се каже, че протоколите са написани в някакво мазе, не е вярно. България вече има други приоритети, хората не са толкова политизирани. Трябва да се работи избирателната активност да бъде повишена“, отсече лидерът на СДС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че икономическото положение на България при започването на Прехода е било много тежко и това е дало голям отпечатък върху развитието на страната.

„Бюджет 2020 е изпълним и балансиран. Приходите и разходите се зануляват и нямаме дефицит. В средносрочната програма също се залага такъв балансиран бюджет. Трябва да не трупаме дългове и да търсим буфери, защото е възможна икономическа криза. В последните 5-6 години има увеличение на бюджета за здравеопазване, а медиците не са доволни. Има нужда от реформи в здравната система“, коментира Румен Христов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!