FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Роми в паника заради децата: Кой си играе със страховете им?

Обстановката в Сливен и района вече се успокоява и повечето деца са на училище, след като анонимен слух в последните дни накара стотици родителите в истерия да приберат децата си от час, защото можело да им бъдат отнети. Засегнати бяха и учебни заведения в Карнобат, Сунгурларе, Ямбол, Асеновград и др.

Още по темата

8 окт 2019 15:36

28

8 окт 2019 12:45

25

8 окт 2019 08:42

91

Точният автор на сливенската афера, която вчера премиерът Бойко Борисов сравни с тази от Костинброд, остана неназован. Организираната провокация започна в социалните мрежи.

Човек като поиграе със страха на хората, взема превес в емоционално отношение. Базират се на голи неистини, някой казал нещо… и те на база на това направиха истерия. В махалите единствената социална дейност е през Протестантската църква. Самите деятели казват например, че ваксината е против Бога и оттам идва невежеството и канала за дезинформация, каза в ефира на „България сутрин“ Христо Николов, който е председател на фондация “Саворе“.

„Процесите са много странни, в социалните мрежи сега на всеки 10 информации – 9 са фалшиви. Няма по-сигурно място от едно българско училище – има охрана, хора, които се грижат за храната, топлото“, подчерта пред Bulgaria ON AIR Диян Стаматов, бивш зам.-министър на образованието и директор на 119 СУ. 

По думите му няма от какво да се страхуват хората, защото у нас няма Стратегия за детето. Не било и проблем, че болшинството от хората нямат брак. А според него службите, когато имало дезинформация, трябвало да си вършат работата. 

„Ситуацията, която наблюдаваме в някои ромски квартали, е провокация. За съжаление нямам данни кой е автор на провокацията“, каза адвокат Виктор Костов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!