FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!

Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази война. Между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща! Това заяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в предаването „Неделята на Nova“ по Нова телевизия.

По думите му трябва да има поне една малка възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят поне един важен въпрос. „Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата“, предупреди отново Първанов.

Още по темата

13 сеп 2020 10:38

430

12 сеп 2020 19:00

646

12 сеп 2020 12:26

603

Той предложи Борисов и Радев да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса. „Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта. Което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов“, припомни Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

„Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката и импийчмънт на президента Радев, то ще го направи още по-голям герой“, предупреди бившият държавен глава.

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него, запита Първанов. Той бе категоричен, че никога не е търсил реванш срещу Борисов заради споровете между двамата през годините.

Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. „Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето“, категоричен бе бившият държавен глава.

Първанов призова и президента Радев да има по-балансирана роля. „Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го натикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, винаги трябва да му се остави изход“, допълни той.

Според президента (2002-2012 година), Радев по-скоро в момента се бори за втори мандат, отколкото да прави партия и да влиза в управлението на страната.

Първанов припомни, че за 2 мандата като президент няма нито едно служебно правителство. Бившият президент определи Тройната коалиция като относително успешна, на фона на коалициите, които я последваха.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!