FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Психолози с безплатни телефонни консултации, заради коронавируса

Психолози консултират по темата за коронавируса ученици, педагози и родители. Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) отвори самостоятелна телефонна линия за психологическа подкрепа. На телефона 0877183133 се извършват консултации по график в интервала 08:30 -16:30 от специалисти в областта към РЦПППО в София-град.
Телефонни линии има в още няколко градове в страната – Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и други. Част от тях са открити още в самото начало на пандемията от Ковид-19 у нас през март месец. Важно за доброто обслужване е пациентите да се обърнат към тази линия, която е най-близо до неговото населено място.

Възможно е след консултация по телефона, при необходимост да бъде осъществена консултация и на живо. Засега линията ще функционира и декември месец, но се очаква дейността да продължи и след това. През март месец въпросите касаеха основно онлайн обучението, докато сега преобладават запитвания относно вируса и тревожността около него.

Кризатата с коронавируса причинява масово психологическо страдание и душевни болести сред хората на света. Това предупреди ООН като тази тенденция се наблюдава основно в страните, които не инвестират в душевното си здраве. Кога можем да потърсим подкрепа по телефона и какви въпроси се задават най-често? Разговор по темата с психолога Татяна Прегова в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!